Learn Surinamese birdsongs with Vogelmemory (Dutch) Dutch text English text Vogels in Suriname/Birds in Suriname
Een bestaand spel is, met toestemming van de makers Het Groene Wiel te Wageningen, aangepast aan Suriname. Surinaamse vogels met hun geluiden zijn te horen en die moeten twee aan twee bij elkaar gezocht worden. Het spel is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, denk ik. Het is al gebruikt op Nederlandse scholen (met Nederlandse vogels natuurlijk). Probeer ook eens een hoger niveau van het spel (onder options in het menu), anders is het te snel afgelopen.

Je kunt de Surinaamse versie vinden op: vogelmemory.zip. Maar LET OP: 18 MB groot! (uitgepakt 30 MB). Het is geschikt voor windows 95, windows 98 en windows XP, maar op een snelle computer gaan sommige zaken wel wat erg snel voorbij (sorry, kan ik niet veranderen). Ik hoop dat de volgende uitleg voldoende duidelijk is om het te laten werken.
  1. Sla het bestand op op je computer in een eigen map en
  2. Pak het uit
  3. Klik dan op het plaatje van het programma in die map bij vogels.exe
Er zijn 24 vogels en hun geluiden in het spel. Hieronder de namen en als je op de naam klikt, krijg je een bladzijde voor je met wat informatie over de vogel en een mooie foto. Veel plezier, Jan Hein Ribot.

Wakago Twatwa Srio, Dansmeestertje Todogrikibi
Kulekule, papegaai Kees, dreitin Koko, miervogel Zwaluw
Grikibi, Grietjebie Kawfutuboi Pikolet Swampufowru
Gonge Bakbatitri, Suikerdiefje Daguk'kafowru, spotlijster Krontoblawki
Kuyakč, toekan Fityo Redi banabeki P'paya Bonkidif, Papaya boontjedief
Pipiyo, Groenhartvogel Kin Doifi aka, buizerd Korke, Kolibri

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites Last update: August 2018 by Jan Hein Ribot. Please mail your comments or observations to: jhribot (at) gmail (dot) com.
The world wide web started in 1993! (and this site in 1996).